אדווקטים - עורכי דין. כינוייָם של אחד עשר מייסדי הקבוצה, שהיו משכילים ובעלי תארים אקדמאיים. "ראית את האדווקטים האלה, החליטו להקים קיבוץ". להם אף הוקדש שיר האדווקטים בחג היובל: "יש מורים פה, אדווקטים, גם דוקטורים אם רוצים, אך אנחנו רק שאפנו להיות לחלוצים".
אוכל, קדימה אוכל - זהו שירו של בומבה צור, שיר שליווה את אחד מסרטיו המפורסמים של חנן גטרידה ולגלג על תאוותם של חברי הקבוצה לאוכל, בכל אירוע. בַּסרט: חנוכת תחנת הדלק, חנוכת מוטל - הכלבו, אחד במאי, חנוכת הדרך לשילטקס. "החברים מוזמנים לשולחנות האוכל".
אומגה - מתקן גלישה שהיה בגן יובל ושימש אטרקציה לכל תושבי הסביבה. לאומגה היו שני מסלולי החלקה שהיו מקבילים למחסן יובל והיא נבנתה בשנת היובל בכוחות פנימיים. "אני ראשון באומגה".
אולפן - קבוצות של עולים חדשים בעיקר, שבאו לקבוצה ללמוד עברית ולקבל הכשרה חקלאית. היה זה גם מקור לקליטת חברים חדשים, הכרות עם חברות ותרבויות שונות ומגוונות לילדי הקבוצה. האולפן הראשון בשילר - "אולפן א`" נפתח בשנת 1952, ו"אולפן ט"ו" היה האחרון בשנת 1964. כל אולפן נמשך כחצי שנה והמורים היו מחברי המשק על פי רוב. בשנות ה - 50 וה - 60 היו בנות האולפן האלטרנטיבה הנשית לגברברי הקיבוץ דוגמת ה" מתנדבות " של השנים המאוחרות יותר."- מי זאת הבחורה של שאול? - היא מהאולפן".
אגסית - נורה. נקראת כך כיון שצורתה כצורת אגס. "נשרפה לי האגסית במטבח".
אור ירח - מבצע שאורגן על ידי אלי טמיר במלאת יובל למבצע נחשון ובמלאת 70 שנה לשילר. כל הקיבוץ פרץ, באמצע הלילה, בעשרות ג`יפים ומיניבוסים וכבש בשנית את דרך בורמה. " אתה בא לאור ירח ? תביא פנס."
אורז מתוק - קינוח שילרי ידוע, עשוי מאורז מבושל וחלב. למעלה מפוזר קינמון. בחורף היה מוגש חם. "בואו לחדר אוכל, יש אורז מתוק".
אורנים - 1. קבוצת אורנים כללה את הילדים ילידי 1974 - 1975, שם זה ליווה אותם עד כניסתם לנעורים. 2. בית הילדים על הגבעה, ששימש לכיתות א`- ב` אחרי שעות בית הספר, ונקרא כך בתקופת שהותם של ילדי אורנים בו. נקרא גם בית פלה. "כשמסיימים לאכול כולם עולים לאורנים".
אופפה - "אבא גדול". כינויו של אבא של אריה והנס דנקוורט. סבא אופפה שבא מגרמניה בנה בקבוצה את ביתו שחלק ממנו שימש כבית ילדים, והיתה בו האמבטיה הראשונה והיחידה בקבוצה באותן השנים. אחר כך היה הבנין במשך שנים רבות המרפאה ומרפאת השיניים. לסבא אופפה היה פטיפון, הפטיפון היחיד בקבוצה והוא היה מארגן קונצרטים. "סבא אופפה עשה קולטורה".
אחד במאי - היה יום חג בקבוצה, חג רציני אותו הוחלט לחוג במשק החל משנת 1931. ערב קודם הונפו דגל ישראל ודגל הפועלים האדום על בנין בית הביטחון, תושבי המקום לבשו חולצות צחורות עם ורד אדום וטכס התקיים למרגלות בית הביטחון. למחרת היה יום שבתון בקבוצה, חברים רבים ובני חברת הילדים היו מצטרפים לתהלוכת האחד במאי המסורתית ברחובות או בתל אביב. כשמסורת זו נפסקה בשנות השמונים, במשך כמה שנים הוקדש יום זה למבצעים: לשיפור פני הקבוצה. האחד במאי כיום הוא יום ככל הימים ודגל אדום יש רק בים.
אחות תורנית - בכל אחד מימות השבוע כולל בשבת היתה אחת האחיות משמשת כאחות תורנית למקרה חירום. כלל פתיחת מרפאה בערב, בשבת בצהריים, וטיפול בכל פניה - תפקיד שהשתמר עד שנת 1992 ופסק. "השבוע : איציק אחות תורנית ".
איזולציה - במובנה הראשוני - בידוד. אצלנו גם כינוי ל"חדרי חולים", המקום שבו שוכנו חברים וילדים חולים ובו טופלו.
הבית שהיה בית מגורים ניצב בקצה הדשא למרגלות חדר האוכל אז, כיום החלק המערבי של חדר האוכל. בבית היו 4 חדרים וליד המקלחת אמבטיה. היה מטבחון קטן ממנו יצאו התרופות מארון התרופות וכן מגשי האוכל (שהובא מחדר האוכל).
בחדרי חולים עבדו קלרה זיכל ורותי זיגלמן, שיינדל רוזנפלד דאגה לילדים וזה היה כייף להיות חולים.
הבית נהרס עם בנית חדר האוכל החדש באמצע שנות השמונים. "מי ששוכב באיזולציה עושה אמבטיה".
אינגלה - ילדון ביידיש, כינוי שהודבק לנתן וגמן. נתן ממרום גילו קרא לכל עובדי צוות הפרדס, צעירים ובוגרים, אינגלך - ילדים. "אינגלה מרסס בפרדס 40".
אינטליגנט - כינוי שהודבק לרמי קורן עקב היותו אינטליגנט." האינטליגנט בחופש היום"
אלבום חתונות - אלבום שמועבר בחתונה מהזוג האחרון שהתחתן אל הזוג הטרי, מסורת שהתחילה בשנת 1984 בחתונתם של בועז ודיתי טל. מכיל תמונות של זוגות שהתחתנו ואת הברכות שלהם לזוגות הבאים אחריהם. "אצל מי אלבום החתונות?"
אמנת בית נעורים - אמנה זו מכילה בתוכה את כל מחויבויות חברת הנעורים של קבוצת שילר. האמנה מתחלקת לשני חלקים : חלק ראשון - המועדון, חלק שני - מגורים בבית הנעורים. כל חברת הנעורים מחויבת לחתום על אמנה זו. "אני רוצה להציג בפניכם את אמנת בית הנעורים".
בכל פעם שרוצים לסגור את בית נעורים, הילדים מחברים אמנה וחותמים עליה, כדי להראות שהם יהיו ילדים טובים.
אליס - טרקטור בצבע כתום עם שני גלגלים צמודים מקדימה. נרכש בזמנו לענף המספוא.
אסיפה שנתית - אסיפת כל התושבים, הקבועים והזמניים. מתכנסת בפרוס השנה החדשה, לפי הלוח העברי. סדר היום מוצע על ידי המזכירות ו/או על ידי נשיאות האסיפה. על פי הנוהג נמסר בה דין וחשבון חברתי ומשקי, על ידי המזכיר היוצא ומרכז המשק, מתקיים דיון בנושא מוגדר על פי הצעת המזכירות ומקיימים בחירת המוסדות לשנה הבאה. האסיפה השנתית מחליטה בכל העניינים העקרוניים, המשמשים כקו מנחה למוסדות המבצעים. "במוצאי שבת לא ישודר סרט בשילרנט - יש אסיפה שנתית"
אסיפת חברים - אסיפת כל תושבי המקום, קבועים וזמניים. דנה בכל עניני המשק והחברה, למעט אלו שנמסרו במפורש לסמכותן של אסיפות מסוג אחר למשל קבלת חברים, ערעורים ושינוי החלטות - אז מתקימת אסיפת חברים קבועים.
מדי שנה נבחרים שני יושבי ראש, מתפקידם לנהל את האסיפה, למסור את רשות הדיבור, למנוע גלישת הדיון ולהגביל זמן דיבור. כמו כן נבחרים שני מזכירי אסיפה שתפקידם לרשום את פרוטוקול הדיון. זכותו וחובתו של כל חבר להשתתף באסיפות השונות. זכות ההצבעה באסיפות - לחברים קבועים בלבד. "החברות מוזמנות לאסיפת חברים".
אספקה קטנה - גלגולו הראשון של מוטל, שאחר כך נקרא: הכלבו. אספקה קטנה - תחילה היה רובינפלד שנוסע למושבה לקניות, אבל מוכר יותר מאז שנפתחה "החנות" שנקראה בפי כל: אספקה קטנה - מחסן שבו חילקו מצרכי סידקית שונים כמו: סיגריות, גפרורים, משחת שיניים שנהב, סבונים, וסכיני גילוח. באותם ימים לא היה לחברים תקציב, על המוצרים לא היה מחיר והמעט שהיה, ניתן לכל אחד, עם מעט הגבלות. תחילה חילק מוצרים סבא טאובר, אחר כך מנחם רבהון. במשך השנים גדל ההיצע וכשמוטל נכנס לעבודה השתנה גם השם. ראה מוטל.
"אני הולך לאספקה קטנה לקחת פְלִיט"
ארוחת ארבע - זה היה מוסד מקודש וזה היה בארבע או קצת אחרי. תחילה הוגשה ארוחת ארבע בחדר האוכל: לחם, ריבה ותה, אחר כך עברו לחדרים. מוסד מעין Five O'clock Tea של הקיבוץ, בו התאספו משפחות רבות ונפגשו בעצם פעם ראשונה ויחידה באותו יום.
כל המשפחה היתה מתכנסת אחר הצהריים: ההורים מהעבודה, הילדים מבתי הילדים - על השולחן הקטן שתיה ועוגיות תוצרת בית, לחם וריבה גם, כי הרבה יותר לא היה ...
אפילו - מילה אותה היה ישראל ול משבץ פעמיים שלוש בכל משפט. ויש להקפיד על המבטא.