בשנת 1994 נכתב בעלים: "בהצבעה חשאית באסיפה אושרה הקמת מחלבה ביתית על פי הצעת ועדת המשק".
בשנת 1995 הוקמה בפועל המחלבה בקבוצת שילר ומאז (עד נסגרה) אנחנו מודים לאלוהי מכסות החלב וללאה רבד - הגבנית המקומית.
ניר מאיר מרכז המשק של אז הוביל את הרעיון כדי לנצל עודפי מכסות החלב, הידע התיאורטי נרכש במכללת רופין, לאה התמחתה במחלבות הקרובות של נען וגבעת ברנר, הציוד נרכש מפלדות עין חרוד ומהנדס שלהם תכנן את מבנה המחלבה ועיצובה.
מאז זורם חלב בצינורות - ואת המנגינה הזאת אי אפשר להפסיק.
לאה רבד - 2004 | | לאה ואריזות הקוטג' |
בהתחלה יוצרו גבינות רכות, חלב, יוגורט, לֶבֶּן, פרילי ושמנת מתוקה - הכל לצריכה מקומית בלבד.
בצוות היו: לאה רבד, רותם שטוסר וחן כהן - נציג הרפת והמלווה הטכני שמיקם את הציוד, תִפעל ודאג להרצת העבודה.
את רותם החליפה נירית דגני, את נירית החליפה מיכל קמרון. אחריה באו: נילי אלעד, וליטל אלימה.
אחרונה עזרה ללאה סווטלנה והמוצרים כבר שומעים גם רוסית.
במשך הזמן למדה לאה לייצר גבינת קממבר, ומגבעת ברנר קיבלה מתכון לגבינת קוטג` - והחברים מרוצים.
המחלבה לא גדלה ולא התרחבה מכמה סיבות:
א. אין מקום במקרר לאיחסון מוצרים נוספים.
ב. החדר מלא וצפוף ואין מקום לציוד נוסף להכנת גבינות קשות למשל.
ג. הצוות משתנה.
את החלב למחלבה מביאים הרפתנים שישה ימים בשבוע, כ-1200 ליטר בממוצע ליום.
בכל שנה, עם התקרב חג השבועות יש צריכה אדירה של מוצרי חלב והמחלבה המקומית מנסה לעמוד בביקושים. בכל שבוע נערכים סיכומים ומעקבים על התצרוכת על מנת לקלוע בול לרצון הקהל.
וקצת על תהליכי הייצור, על חיידקים טובים וכשרות: החלב עובר תהליך של פיסטור, בטמפרטורה של 83 מעלות - החיידקים הטובים נשמרים. תהליך זה אף משמר את החלבונים.
חיידקים ואנזימים מייצרים את הגבינה ומגבנים את החלב. לכל גבינה מתאימים את החיידקים המסוימים, בכמויות מסוימות, ולהקשיה מוסיפים אנזימים. אצלנו אגב האנזימים כשרים.
בתהליך הייצור הקצר ביותר מחזיקים ה: ביו, היוגורט והלֶבֶּן - 24 שעות בעזרת אינקובטור.
בשיא הייצור מחזיקה גבינת הקממבר: שבוע ימים באינקובטור (כל יום צריך להפוך), ושבועיים נוספים שוהה הגבינה במקרר לפני שהיא בשלה ומוכנה.
כל המוצרים של מחלבת קבוצת שילר הם טבעיים, ללא מוצרים משמרים, וחיי המדף שלהם קצרים יחסית למוצרים הנמכרים במרכולים - התחרות מול החברות הגדולות קשה.
במחלבה אין אפשרות לייצר מוצרים עם 0% שומן שהם היום מוצרים מבוקשים.
בשנת 1997 פרצה ההפרטה בחדר האוכל. עם הפרטת המזון ירד הביקוש בצריכת מוצרי המחלבה. עקב כך ומאז אין מספיק שומן לייצור חמאה.
את כל מוצרי המחלבה אורזים במקום, האריזות משובחות והן תוצרת קיבוץ הזורע.
את הלוגו המודפס על שקיות החלב עיצב מתי רבד (בנה של לאה), הפיק שרגא רוזנבאום.
מחלבת הבית של קבוצת שילר בוהקת ומוקפדת, הגבינות עומדות על מגשים ומטפטפות בשלווה, החלב זורם בעורקים בזרם מרגיע, והמזגן עובד 24 שעות כדי שלכל אלו יהיה רק נעים וטוב - סְפָּא למוצרי חלב.
בשנת 2007 נסגרה מחלבת קבוצת שילר ולנו לא נותר אלא לזכור את הטעמים - ולהתגעגע.
כל מוצרי המחלבה 2004 גבינות צפתיות בטעמים.
קממבר.
גבינות לבנות.
גבינת קוטג`.
גבינות לבנות מתובלות.
חלב 3%, חלב 1%
לַבָּנֶה.
פרילי בטעמים.
ביו.
שמנת חמוצה.
שמנת מתוקה.