Rapoo- It solutions & Corporate template

08-9372824

צור קשר

mazkirut@shiller.co.il

שלח דוא"ל

20 שנות עבודה במטבח ילדים מאחורי יטקה, ועוד הרבה לפניה.
השנים הללו מקפלות בתוכן גם את התמורות, יותר נכון המהפכה שחלה בנושא המזון לתינוק. כהורים עברנו כמעט כולנו את ההתלבטויות, איזה חלב ישתה היצור החדש.
ובכן, מה השתנה בחלב הזה?
 
ב- 1969 נכנסתי לעבוד במטבח ילדים שנמצא אז במקום שבו מחסן הנוי כיום (מאחורי הגן) .

היה עלי לבשל אז סה"כ ל- 13 ילדים, אבל במשך הזמן זה עלה ל - 28 ילדים.
המטפלות היו מוסרות לי איזה דייסה יש להכין לכל תינוק: סולת, קורנפלור וכו`, ואני הייתי מבשלת.
חוץ מזה היו גם מגשים מלאים בבקבוקי חלב: חצי חלב + מים, שליש חלב + מים ועוד ועוד. היום כמובן זה לא קיים.
אני מספקת חלב וכל אם מכינה לעצמה מה שהיא רואה כצורך לתת לתינוק. המבחר לא קטן. אמנם מומלץ לחזור להנקה, אבל סימילק, חלב סינטטי בקופסאות תוצרת ארה"ב הוא המקובל ביותר.
 
שינוי משמעותי יותר חל במזון המוצק לתינוק, לפני שנים היו נוהגים להתחיל במזון מוצק אחרי גיל שנה, היום תינוק בן חצי שנה כבר אוכל צ`יפס. הגישה הכללית השתנתה לגמרי. פעם היו מעבירים הכל במיקסר ומקפידים שהכל יהיה ממש סטרילי, לא היה שום דמיון בין מזון לתינוק בין מזון למבוגר. היום משתדלים לטשטש את ההבדלים ככל האפשר.
בערך בגיל חצי שנה כבר מנסים לגמול אותו מבקבוק, וכבר מתחילים לתת לו מרק, איטריות, כדורי בשר, קציצה, סלק, גזר וכו`.
אני משתדלת שהאוכל יהיה דומה למטבח הכללי, אבל אצלי הוא מבושל בטעם אחר וצריך להיות מוכן לשעה מוקדמת.
לפעוטונים בישלו פעם במטבח ילדים. היום הם לוקחים אוכל מהעגלה הכללית.
אני מטגנת להם כל מיני תוספות טעימות וכמובן שתמיד הם שמחים לקראתי.
 
רבים זוכרים בוודאי את השנים בהם מיץ גזר היה משקה קסמים. שעות עמדו והכינו מיץ גזר כי הרופא אמר שתינוק מוכרח. היום אומרים שמיץ מפרי או מירק בריא במידה דומה.
ישנם כמה שיפורים טכניים: פריזידר גדול ואביזרים המקלים על העבודה. ההקלה הגדולה ביותר היא שלא צריכים כל יום להעביר דליי חלב, גבינות, ירקות ופרות מהמטבח הכללי למטבח הישן. כל בוקר היה צורך בשני בחורים כדי לסחוב את כל הפרודוקטים.
 
המטבח הישן היה גם מרכז חברתי בשעות הלילה. השומרת היתה צריכה להכין פה ארוחה גדולה לרפתנים, לשומרים וסתם אורחים. בבוקר, לרוב הייתי צריכה לערוך סדר מחגיגת הלילה, לא רק של חברים אלא בעיקר עכברים וג`וקים למיניהם שנברו בארגזי הירקות.
בכל זאת היה בו משהו טוב: הוא היה מרווח והיה בו מקום לכל דבר. המטבח הנוכחי קטן, צפוף, מחניק בקיץ (בכל המוסדות כבר יש מיזוג). בזמנו הוא נועד בעצם לעוד מחסן. בשיפוץ הבא אני מקוה שיבנו מטבח מרווח, נוח לעבודה, ויהנו מכך הילדים, המטפלות המצטופפות כאן בכל יום ואנחנו המבשלות.

shiller abc
ab מערכת הצבעות דיגיטליות הצבעה דיגיטלית אתר לקיבוץ קריאות שירות קריאות שירות