1. להקת הסדין הלבן - כונתה כך משום שבשנות ה - 40 וה - 50, מחוסר תקציב, לא תפרו בגדים ללהקת הריקוד של הבנות. התלבושת היתה סדין לבן, אותו הידקו בסיכות ביטחון. כך רקדו בפסח, ביום העצמאות ובשאר החגים. רק מאוחר יותר נתפרו בגדים. גם מתקני תרבות אחרים לא היו. במה בנו מבוֹקְסוֹת של תפוזים, אותן כיסו בברזנט. באחד החגים נשברה בוקסה בזמן ריקוד, ומשה גרוזברגר, הלא הוא המנצח משה עצמון, שבר את הרגל.
2. גולדנה אייר - היתה להקת בנים: עמוס שפירא, זאבי גורן, יוסי שטייניג, אילן טננבאום שהופיעה בפורים כלהקת בצורת וזכתה להצלחה מסויימת.
3. אריאנה היתה משוררת החצר. הופעת ספרה שירים בלי שם היה אירוע חשוב בהיסטוריה התרבותית של קבוצת שילר.
4. "נערת הפקר" היתה הצגה רבת משתתפים שזכתה להצלחה רבה והוצגה גם מחוץ לקיבוץ. כיכבו בה הסטארים הידועים: שפרינצה לכטר, סוור טננבאום, מנדל ברגיל, בתפקיד הראשי של הזונה טובת הלב - דבורה קדם.
5. "קרון שינה 314" היתה הצגה מודרנית שהועלתה על ידי חברת הילדים. הבמאי הדרי.
6. חג ה - 25 התקיים ב - 1952, היה חג שהוקדשו לו הרבה מאמצים, נכתבה מוסיקה מיוחדת על ידי המלחין בוניה שור והוזמנה תזמורת רצינית. החג התקיים ליד הבריכה וצפו בו הרבה מוזמנים. השיר: המוביל ישמחו השמיים ותגל הארץ.
7. חג היובל היה חג בו הוזמנתי ובאתי כאורח.
8. סדר פסח כולל קציר העומר היו חגים מרכזיים בקבוצה. לקציר העומר יצאו כולם לשדה בכלי רכב, טרקטורים, עגלות, ושם חוללה להקת הסדין הלבן וקבוצת גברים מרשימה: דב לאור, נתן מיר, יהודה רבד, אריה מאיר, עזרא מאיר השחיזה את החרמשים וקצרה את השיבולים. הבנות אספו את האלומות וכולנו חזרנו וקציר העומר בידינו.
סדר פסח היה אירוע חשוב, שחזר על עצמו מדי שנה. לכל אחד תפקיד קבוע בסדר ההקראות. הילדים שאלו את הקושיות, מנחם קלינמן ניגן בפסנתר. והיא שעמדה לאבותינו ולנו.
האירוע החשוב - הובלת הפסנתר של הילדה, ששקל 2 טון, מביתה לחדר האוכל. מבצע לוגיסטי מסובך.
שבוע שבועיים לפני החג הגיעה לקבוצה משאית עם מצות. הילדים פרקו את המצות ואח"כ התכבדו במצה. את טעם אותה המצה אני זוכר עד היום.
9. חנוכה - את חג החנוכה אפיינו כמה אירועים. ראשית, אין חנוכה בלי פנס מפומלה. באותה תקופה היו בקבוצה רק 2 עצי פומלה, שגדלו בפרדס מאחורי המתבן הישן. כל ילד קטף פומלה וממנו הכינו פנס מקושט, עם הפנסים האלה סובבנו בקבוצה כל ערב. אח"כ אורגנה תהלוכת לפידים, שעברה בחוצות המשק. גם חנוכיה חשמלית הדליקו על המגדל וכל יום הוסיפו לה נר אחד.
10. שֶרַלֶה - לאחת החתונות בשנות ה - 60 או ה - 70 הכינו הופעת שֶרַלֶה בה רקדו בבגדים אוטנטיים, כלומר, סמרטוטים. כל הוותיקים: שייק שפירא, צילה שטייניג, מנדל ברגיל, נעמי קרמיש ועוד רבים וטובים. ההופעה כל כך הצליחה שאחר כך, במשך שנים, הופיעו עם הריקוד הזה בכל החתונות.
11. סדר פסח בטלוויזה - שנה אחת עם הנץ הטלוויזיה ב - 1968, פיברקו סדר פסח עם הרב אבידור הכהן עוד בפורים וצילמו אותו בשחור לבן לטלוויזיה. במשך כמה שנים הטלוויזיה שידרה את הסדר הזה שהיה הסדר הרשמי של הטלוויזיה ושל כל המדינה
12. פורים - מסיבות הפורים היו החג המרכזי והמושקע ביותר בשנות ה - 50 ה - 60 וה - 70. כל שנה נבחר נושא מרכזי: ספרות, סרטים, אגדות וכו`. הכיבוד היה כהלכה והשתיה כדת. המסיבות זכו להצלחה רבה.
13. ט"ו באב - חג ט"ו באב חודש בשנות ה - 50 עד אז לא חגגו אותו בארץ. בקבוצה הוחלט לערוך אותו בכרם, כפי שמופיע במקורותינו. כשהבנות מחוללות בלבוש לבן, היה כרם קטן ליד בית התרבות בתוך הכרם הזה חוללו הבנות והבחורים. אח"כ במקום ההוא הקימו את מגרש הכדורסל הראשון בקבוצה.