1. החצר - לאחר כניסה בשער ברזל יפה ומסוגנן שעל כנפיו היו הילדים מתנדנדים, הגעת לחצר מרובעת שהיתה מוקפת ב - 4 פינותיה דקלים ועצי תות. במרכזה עץ שיקמה. החצר היתה לב הקבוצה ובה שיחקו הילדים הקפות, הקדרים באים וממנה יצאו לכל מעשי השובבות.
2. הגבעה - שטח מוגבה במעט בצד הצפוני. זו היתה רפובליקה של בני הנוער.
אח"כ ב - 1948 הוקמה גם הבריכה.
3. הבית הגדול - בית הבטחון. היה הבית המרכזי במשק ובמשך השנים שכנו בו הרבה מוסדות, גרו בו משפחות וקבוצות ילדים. הבית התחלק לכמה אזורים:
המרתף שתקופה מסויימת גרה בו סבתא רייפן. בזמן מלחמת השחרור נכלאו במרתף לשבוע ימים רב החובל והמפקד של אונית האצל אלטלנה, עליהם שמרה כיתת פלמ"ח.
המגדל הוא הגג הפתוח הגבוה ביותר, ממנו עסקו באיתות בזמן המאורעות ומלחמת השחרור. איתות סמופור ביום בעזרת דגלים והליוגרף ואיתות לילה בעזרת פנסים. על הגג תלו דגלים ביום העצמאות והציבו חנוכיה בחנוכה.
הגג הגדול שימש למסיבות מיוחדות באוויר הפתוח.
4. מדרגות בית התרבות - היו אולם הסרטים וההצגות של הקבוצה מאז בנייתן בשנות ה - 40. בתחילה הביאו מסריט עם סרט פעם או פעמיים בשנה וזה היה אירוע גדול. זכור לי הסרט "מה יפית עמק נאוי" עם שחקן יחיד פינקלקראוט, ששיחק בו זמנית את אותלו ודזדמונה וחנק את עצמו למוות. אח"כ הביאו מוסד סלבינו מכונת הקרנה 16 מ"מ והמומחה, המסריט והמתקין היה איש יקר בשם טדי. סרט ראינו פעם בשבועיים!
5. המדרגות - היו 2 שורות של גרמי מדרגות שעלו מהשטח הנמוך, מגורים החברים, לשטח הגבוה - בית הביטחון וחדר האוכל.
6. בית התרבות - בית ביננשטוק נבנה בשנות ה - 40 בתרומת התאחדות עולי פולין או ארגון דומה. הבית היה שיא הפאר של אז. צבעו אדום והיו בו חדר מוזיקה, חדר קריאה, אמפיתיאטרון, ספריה ובריכת דגים.
7. הספסלים - באזור בית הביטחון היה ג`ונגל של צמחיה. במרכזו הגוייבה הגדולה. היה בו מקום סגור ובו במעגל ספסלי עץ. זה היה מקום מפגש של בני הנוער לפעולות ולמשחקים.
8. בתי הנעורים - נבנו על הגבעה על ידי יהדות ארצות הברית לטובת ילדי לנה. אלה היו בתים מודרניים עם שרותים צמודים. בתחילה היה על כל בית שלט מתכת שציין את התרומה. שלטים אלה נעקרו חיש קל.
9. בריכת האגירה - נבנתה בשטח בשנות ה - 50. היא שמשה להשקיית המטעים.
10. הבריכה - בחצר היתה ברכת מים עגולה, ששימשה למי שתיה. פעם בכמה שנים היו מנקים אותה וזה היה אירוע גדול.
11. בריכת השחיה (ראה מקום אחר).
12. קולנוע אריאנה - בית האריזה הישן ששימש גם בית חרושת למיץ, הפך לאולם אירועים. ישבו על בוקסות של תפוזים, הקירות כוסו בציורים על ידי כל בעלי המקצוע וזה היה אולם האירועים בחורף, כשירד גשם.
13. קולנוע דרום - בזרנוגה היה קולנוע פתוח שהקרין בעיקר מערבונים וסרטים שלקבוצת שילר לא הביאו. בני הנוער היו הולכים לסרטים, בני קבוצת שילר זכו להנחה בכרטיס!
14. הבית החדש - נבנה עבור בני נוער עולים חדשים. הוא היה בנוי לבנים ובכל חדר 4 מיטות שקופלו לכיוון הקיר ונקשרו באבזם. שעשוע - תופס באחד ישן, מקפלים אתו עם המיטה לקיר וסוגרים את האבזם - מה זה מצחיק!
15. בית השימוש - החדש נבנה לטובת השכונה הצפונית. הוא היה כולו חורים חורים. אמרו שזה אייר קונדישן.
16. המגרש - היה מגרש כדור הרגל של הקבוצה. ניסו לשתול בו דשא ולא נקלט.
17. שדרת הנשיקות - שדרת ברושים לאורך פרדס 40. אתר רומנטי רציני של כל מתחיל. היותר מנוסים תפסו את הספה בחדר המוזיקה שהיתה אתר סקס ידוע.
18. צריף הזקנים - בו גרו הורי חברים. לכל אחד היה חדר ומטבחון כי הם בישלו כושר. מהצריף עלה תמיד ריח זקנים של פתיליות שבת.
19. הבאר הישנה - נחפרה בשטח הערבי, בור בקוטר 4 מטר בנוי מבלוקים לעומק רב, מנוע דיזל שתיקתק בלילות. בארות כאלה היו בכל פרדס ערבי ובלילה שמעת תקתוקי בארות מכל הכיוונים.
20. הבאר החדשה - נחפרה באזור הרפת והיתה באר חשמלית מודרנית. בתקופת מלחמת השחרור נבנתה עליה עמדת הגנה.
21. המכבסה - היתה מוסד חשוב. היו בה 2 מכונות כביסה עתיקות ובחוץ חוטים חוטים לתליית הכביסה. הכל נעשה ביד.
22. המקלחת הישנה - ליד חורשת האקליפטוסים. את המים חממו בברנר סולר. האחראי על חימום המים היה סבא הלר, אבא של קלרה זיכל. הוא היה גם שוחט עגלים מפעם לפעם. המקלחת נחלקה לשתיים - גברים ונשים. בתוך המקלחת היו מחיצות זכוכית שבורות ועל הברזלים נערכו תרגילי התעמלות. את החברים שרתו קבקבי עץ גסים. המקלחת היתה מחופה חרסינה, עובדה שגרמה לתהודה רבה ותרמה לשירה רמה שעלתה מן המקלחת.
23. המוסך הישן - שכן בבאר הישנה, כאשר זו הפסיקה לפעול כיסו את הבור העמוק בפלטת עץ ובמבנה שכן המוסך.
24. הרפת הישנה - שכנה בחצר המשק ובה עמדו כ - 30-40 פרות חולבות, שנחלבו ביד. המנהל היה קורט זיכל והרפתניות החולבות רות גמר ובתיה אילן. לכל חולבת כיסא קטן על 3 רגליים, שחובר ברצועה לבטן וכך זזו מפרה לפרה וחלבו את ה - 5 ליטר שהיא נתנה. את החלב הובילו בכדי ברזל לתנובה רחובות. בגג של הרפת שכנו הרבה זוגות יונים. ליד הרפת הקים אברהם שטיניג שובך יונים גדול, על רגל בטון.
25. האורווה - שכנה בצריף בחצר ובה זוג סוסים, פרדה והפרד של רובינפלד. באורווה זו נמצא תלוי ב - 1947 יעקב פלנר.
26. העמדה - בעת מלחמת השחרור נבנו בקבוצה מספר עמדות ומקלטים, חלקם בטון וחלקם עץ ושקי חול. עמדה אחת שרדה כל השנים ליד פרדס לוינסון.
27. מסגריה - מפעל נשק (ראוי לתאור מקיף ורציני).
28. משק בית הספר - ליד הנגריה של היום היה שטח של עצי פרי ובו מספר רב של עצים מסוגים שונים: מנגו, אנונה, אפרסמון, אבוקדו וגויבות. מכאן המקור למטעי האבוקדו שהתפתחו אחר כך. ניהל את המקום שמואל קרמיש. על השטח הזה הוקם משק החי של בית הספר ובו טיפולו הילדים בהנהלתו של אריה מאיר בעופות, ברווזים, אווזים, הודים, תרנגולות, ארנבים, פרים לפיטום ועוד. המשק נוהל על ידי הילדים.